stergerea ridurilor

Tot ce trebuie să știi despre ștergerea ridurilor

Ştergerea ridurilor se poate face prin mai multe metode: fie folosindu-se anumite substanţe injectabile (pe bază de acid hialuronic sau toxină botulinică), fie utilizând proceduri prin care straturile superficiale ale pielii sunt îndepărtate. Metoda va fi aleasă de către estetician, în funcţie de necesităţile pacientei. De cele mai multe ori se vor combina mai multe metode, fiecare având recomandarea de a fi utilizată doar în anumite zone.

Pregătirea preoperatorie pentru ştergerea ridurilor

Înainte de ștergerea ridurilor, indiferent dacă procedura este chirurgicală sau nechirurgicală, medicul recomandă efectuarea unor analize care să permită o bună desfăşurare a intervenţiei. Vor fi efectuate unele teste alergologice care să diminueze riscul apariţiei complicațiilor de tipul alergiilor la substanţele folosite.

Procedură

Ștergerea ridurilor prin îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii este o modalitate prin care ridurile sunt reduse, iar pielea redevine tonică și catifelată. Peelingul chimic este o procedură de acest tip, care se efectuează prin aplicarea unor substanțe pe suprafaţa pielii ce vor arde și îndepărta celulele îmbătrânite. Astfel, tenul este regenerat și pielea își recapătă elasticitatea. Pentru a se îndepărta ţesuturile moarte de la nivelul pielii, se poate utiliza și laser peeling-ul, care folosește, în acest scop, efectul termic generat de un laser special. Dermabraziunea, o altă modalitate de ştergere a ridurilor, este o procedură estetică prin care se netezesc ridurile mai profunde și se atenuează cele adânci. Intervenţia se efectuează sub anestezie locală, medicul chirurg folosind o microfreză diamantată prin care va înlătura stratul superficial al pielii. Ridurile din zona frunții, cele din zona dintre sprâncene și cele de la colțul extern al ochiului (așa numita „laba găştii”) pot fi şterse prin injectarea de toxină botulinică, ce produce o paralizie a mușchilor mimicii din acea zonă și atenuează astfel ridurile produse în urma acelor mișcări. Tratamentul ridurilor statice implică folosirea unor substanţe care să înlocuiască ţesutul pierdut. Acidul hialuronic sau grăsimea umană intră în această categorie. Chirurgul plastician va injecta aceste substanţe pe traiectul ridului și în zonele imediat adiacente, atenuându-l astfel.

Posibile complicaţii în ştergerea ridurilor

Complicaţiile sunt, în general, minore şi depind de tipul de intervenţie efectuată. Pot să apară edemul, echimozele, senzațiile de arsură sau disconfort local, pigmentarea neuniformă, asimetria. Toate sunt însă, de obicei, tranzitorii.

Recuperarea după ştergerea ridurilor

Durata recuperării depinde mult de metoda utilizată în combaterea ridurilor, putând varia de la câteva ore, în cazul administrării de toxină botulinică, la câteva zile, în cazul peeling-ului. Dr. Nițescu va furniza pacientului toate detaliile legate de aceste intervenții și va stabili, de comun acord cu acesta, care este schema de proceduri ce va fi utilizată.

Nu putem stopa îmbătrânirea, dar o putem întârzia.Dr. Cristian Nițescu

Ștergerea ridurilor preț

400 - 500 Euro