Soluția pentru alopecie (chelie) cu ajutorul implantului de păr

solutia pentru alopecie

Absența părului la nivelul anumitor zone ale scalpului, cunoscută şi sub numele de alopecie, afectează persoane de ambele sexe, deşi este mai des întâlnită în rândul sexului masculin. Spre deosebire de alte intervenţii chirurgicale care se realizează din motive pur estetice (de ex. augmentarea buzelor sau a sânilor), implantul de păr poate fi, pentru bărbat, o necesitate, deoarece este singura soluţie viabilă pentru eliminarea cheliei (alopecie).

De ce este implantul de păr soluția pentru alopecie

Implantul de păr este soluția pentru alopecie deoarece păr se realizează prin utilizarea unor grefe de piele păroasă de la nivelul scalpului. Grefele au un diametru de 4-5 mm şi sunt recoltate de obicei de la nivelul zonei occipitale. Procedura de recoltare este foarte fină, chirurgul având grijă să nu distrugă foliculii piloşi (firele de păr). Zonele din care s-au recoltat grefele sunt închise cu copci care, de obicei, sunt ascunse de părul din jurul lor.

În fiecare şedinţă se pot implanta maxim 3000 de folicului piloşi, iar pentru o acoperire completă şi o îndesire corespunzătoare fiind necesare mai multe şedinţe. La finalul fiecărei şedinţe, zona este pansată, urmând să rămână aşa, o perioadă de şapte până la zece zile. După fiecare sesiune procesul de vindecare durează între două și patru luni.

Efectele secundare după operația de implant de păr sunt puține și apar în prima săptămână după intervenție.

Printre efectele secundare cele mai frecvente întâlnite regăsim:

  • Senzație de „umflătură” la nivelul zonei operate;
  • Posibile cruste apărute la nivelul grefelor;
  • Prurit („mâncărime”).

Tratarea cheliei cu ajutorul implantului de păr poate implica riscuri, ca orice intervenţie chirurgicală. Cele mai frecvente sunt:

  • Ușoară sângerare la nivelul scalpului;
  • Există posibilitatea ca o parte din grefele implantate să nu se integreze;

Comunicarea permanentă postoperatorie între pacient și chirurgul estetician este extrem de importantă, ca în cazul oricărei operații estetice.

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre implantul de păr.Dr. Cristian Nițescu
Tot ce trebuie să știi despre implantul de păr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *