schimbarea implanturilor cu silicoane

Tot ce trebuie să știi despre schimbarea implanturilor cu silicoane

schimbarea-implanturilorSchimbarea implanturilor se recomandă, de regulă, după 10 ani de la prima intervenție, conform recomandărilor FDA (Food and Drug Administration). Asta chiar dacă există certificatul de garanție pe viață (acesta se referă la schimbarea gratuită a implanturilor în primii 10 ani de la operația de implant cu silicoane, însă doar dacă acestea s-au deteriorat din motive de tehnologie defectuoasă). Cu toate acestea, un număr mare de paciente aleg să-și schimbe implanturile cu silicoane înainte ca termenul de valabilitate să expire.

Fie că au trecut 10 ani de la operația de implant cu silicoane, fie că îți dorești o mărime mai mică sau mai mare de implant, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante despre schimbarea implanturilor.

linie express

Pregătirea preoperatorie pentru schimbarea implanturilor cu silicoane

Înaintea procedurii de schimbare a implanturilor cu silicoane, trebuie efectuată și o ecografie mamară sau chiar o mamografie, pe lângă examinarea sânilor prin examen palpatoriu. De asemenea, este interzisă administrarea de aspirină, ibuprofen, anticoncepționale sau alte medicamente care cresc riscul de sângerare înainte de operație. Este recomandat ca pacienta să renunțe la fumat nu doar în perioada postoperatorie, ci și cu câteva zile înainte de intervenție

Când trebuie să faci o intervenția de schimbare a implanturilor cu silicoane?

Cel mai adesea, operația de schimbare de implant este cerută de cele care își doresc să schimbe dimensiunea implanturilor cu silicoane – își doresc unele mai mici sau mai mari. În alte cazuri, însă, intervenția este realizată pentru a completa operația de ridicare a sânilor, pentru a le oferi un aspect mai natural (remodelare). De asemenea, și mamele apelează la această intervenție după naștere și alăptare.

Totuși, există și momente în care operația de schimbare a implanturilor cu silicoane este recomandată de medicul specialist. Uneori, capsula care se formează în jurul implantului devine dureroasă sau cauzează modificări vizibile de contur, cazuri în care schimbarea implanturilor cu unele diferite ar fi singura soluție eficientă. Rar, se poate ca implanturile să se spargă (din cauze necunoscute) și, deci, operația de schimbare ale acestora să fie obligatorie.

Procedura estetică pentru schimbarea implanturilor cu silicoane

  • Intervenţia de schimbare a implanturilor cu silicoane se practică de multe ori concomitent, sau este asociată cu redimensionarea și conturarea sânilor.
  • Preoperator, este recomandată o consultație menită să evalueze dacă intervenția este justificată sau dacă se poate realiza în condiții optime.
  • Această consultație poate include:  o ecografie, o mamografie sau un examen RMN, precum și etapa de prescriere a analizelor obligatorii preoperator.
  • Procedura poate dura 1-2 ore şi se face sub anestezie generală.

4. Posibile complicații ale intervenției de schimbare a implanturilor cu silicoane

Complicaţiile care pot apărea sunt aceleași ca în cazul oricărei alte intervenţii chirurgicale estetice:  hemoragie, apariţia unui hematom  sau extrem de rar pot să apară infecţii. Post operator  sensibilitatea areolei este păstrată, în puţine cazuri putând fi ușor diminuată. Totuși, de cele mai multe ori aceasta nu este decât o tulburare tranzitorie.

Cicatricile sunt puţin vizibile, devenind în primul an de la operație aproape imperceptibile, cu condiția să se respecte cu strictețe sfaturile medicului specialist.

PREȚ: 2500 – 3000 Euro

*Prețurile operației variază în funcție de modul în care se prezintă regiunile mamare la momentul respectiv, de tipul exciziei capsulei create în jurul implantului cu silicoane, precum și de tipul intervenției.

Suna-ne