Tot ce trebuie să știi despre ridicarea sânilor

Ridicarea sânilor este ideală pentru femeile care se confruntă cu o lăsare a sânilor. Căderea sânilor este unul dintre cele mai frecvente „defecte” de care se plâng femeile, mai ales cele care au suferit transformări produse de sarcini multiple, de naştere și alăptare. Sânii lăsaţi, flasci și fără o formă definită devin astfel un complex major de care se poate scăpa prin intermediul chirurgiei estetice.

1. Pregătirea preoperatorie pentru ridicarea sânilor

Înainte de operaţie, uneori poate fi necesară o examinare a sânilor nu numai prin examen palpatoriu, ci și prin ecografie mamară. Este interzisă administrarea preoperatorie de aspirină, ibuprofen, anticoncepţionale sau alte medicamente care cresc riscul de sângerare. Este recomandat ca pacienta să renunțe la fumat atât în perioada preoperatorie, cât și în cea postoperatorie.

linie express

Dr. Cristian Niţescu recomandă să nu fie efectuată operaţia de ridicare a sânilor în cazul în care pacienta plănuiește să aibă un copil în perioada imediat următoare, deoarece sarcina şi alăptarea modifică forma şi aspectul sânilor, rezultatul unei eventuale operaţii de acest fel putând fi deci anulat.

2. Procedura de ridicare a sânilor

Intervenţia de ridicare se practică de multe ori concomitent sau asociată cu redimensionarea și conturarea sânilor (de cele mai multe ori, sânii ptozați sunt și destul de mari, și moi, lacși).

Această operație complexă se numeşte mastopexie şi presupune efectuarea unor incizii, excizia tegumentelor și țesuturilor mamare excedentare, urmate de redimensionarea areolei (dacă aceasta este mare ca dimensiune, raportat la noua dimensiune a sânului) și repoziționarea acesteia (ridicarea ei la un nivel normal pe torace).

În cazul unor sâni mici și „lăsați”, concomitent cu intervenția de ridicare, se pot introduce implanturi mamare pentru un plus de volum. Durata procedurii variază între două şi patru ore şi se face sub anestezie generală.

3. Posibile complicaţii ale ridicării sânilor

Complicaţiile care pot apărea sunt aceleași ca în cazul oricărei alte intervenţii chirurgicale estetice, cum sunt cele alergice, apariţia hemoragiei, hematomul sau infecţia. După operaţie, sensibilitatea areolei poate fi ușor diminuată sau chiar absentă, de cele mai multe ori aceasta fiind o tulburare tranzitorie. Cicatricile rezultate se vindecă, devenind, la aproximativ 6 luni-1 an de la operație, aproape imperceptibile, dacă se respectă cu strictețe indicațiile medicului chirurg plastician.

4. Recuperarea după ridicarea sânilor

Dr. Cristian Niţescu recomandă pacientelor sale ca în perioada recuperării să reducă activitatea fizică solicitantă. Vindecarea este un proces gradual care poate dura până la şase săptămâni de la operaţie, în funcție de organism și de complexitatea intervenției. De asemenea, trebuie evitată expunerea la soare minim 6 luni postoperator.

Pentru menținerea formei și susținerea sânului este recomandată purtarea unei bustiere elastice în primele 1-2 luni.

PREȚ: 2000 - 2300 EURO

*Prețurile operației variază în funcție de tehnica folosită