Intervenții estetice recomandate după gastric sleeve (micșorarea stomacului). Gastric sleeve (micșorarea stomacului) constă în realizarea unei secțiuni în interiorul stomacului, de-a lungul acestuia sau pe cale laparoscopică, prin îndepărtarea porțiunii dorsale, care constituie 80% din volumul stomacului. În urma procesului, centrii foamei, localizați în stomac, sunt extirpați.

Astfel, umplerea rapidă a stomacului redus în dimensiuni va facilita pierderea kilogramelor în plus. Mai ales cei care sufereau de forme avansate de obezitate ar trebui să apeleze la intervențiile chirurgicale estetice menite să elimine surplusul de țesut din zonele cheie.

Procedurile estetice recomandate după micșorarea stomacului

linie express

Pacienta/pacientul supus anterior unei operații de gastric-sleeve poate avea nevoie de operaţii de remodelare corporală cum ar fi:

Oricare ar fi obiectivele celor care își doresc să-și remodeleze aspectul fizic, deciziile finale ar trebui luate împreună cu medicul specialist care poate face recomandările potrivite, astfel încât intervenția și perioada de recuperare să decurgă normal.

Cine poate beneficia de intervențiile estetice post operație de micșorare a stomacului?

Aceste operații sunt recomandate atât femeilor, cât și bărbaților care au trecut printr-o operație de micșorare a stomacului și care își doresc să scape de surplusul de țesut rezultat în urma scăderii în greutate.

În ce cazuri nu sunt indicate intervențiile chirurgicale după micșorarea stomacului?

Operațiile estetice menite să refacă aspectul țesutului după o operație de micșorare a stomacului nu sunt recomandate nici femeilor care intenționează să mai rămână însărcinate și nici celor care încă mai urmează diete alimentare, întrucât organismul trebuie să fie stabilizat din punct de vedere alimentar înainte să fie supus unei noi intervenții chirurgicale.La cât timp după o operație de micșorare a stomacului sunt intervențiile chirurgicale estetice recomandate?

Aceste intervenții nu sunt recomandate în primul an de la o operație de micșorare a stomacului, întrucât oscilațiile în greutate (destul de frecvente în această perioadă) ar împiedica eficiența intervenției. Este important, așadar, ca greutatea să fie stabilizată înainte ca operațiile estetice să aibă loc.

Perioada postoperatorie şi recuperarea după intervenția plastică

Perioada de recuperare durează, în majoritatea acestor cazuri, cca.2-3 săptămâni. Pacienta/pacientul trebuie să respecte indicațiile medicale pentru a se bucura de un rezultat foarte bun.

Ca să ajungi la silueta pe care ți-o dorești trebuie să îți acorzi timp și răbdare. Dacă o operație de micșorare a stomacului te ajută să nu mai ai pofta de mâncare obișnuită, o dietă echilibrată este de folos pentru a scăpa de kilogramele în plus fără să rămâi fără energie. Iar dacă îți dorești să arăți și mai bine după ce ai ajuns la numărul de kilograme la care visai, intervențiile estetice menite să te ajute să scapi de țesutul suplimentar sunt soluția potrivită. Consultă-te cu medicul specialist pentru a urma tratamentul care ți se potrivește.