reductie-mamara

Tot ce trebuie să știi despre reducţia mamară

Chirurgie_estetica_-_Chirurgia_sanilor_-_Corectie_asimetrii_mamareOperația de reducție mamară este intervenția chirurgicală prin care se creează o dimensiune mai redusă a sânilor, pentru a le reda acestora elasticitatea și suplețea. În plus, femeile apelează, de multe ori, la reducție mamară  pentru că își doresc să scape de presiunea pe care sânii greu o exercită asupra coloanei vertrebrale, precum și pentru a înlătura durerile de gât, umeri și spate.

La problemele fizice pe care le provoacă hipertrofia mamară (creșterea excesivă în volum și greutate a sânilor) se adaugă și cele ce țin de viața socială. Cele mai multe dintre pacientele care solicită o reducție mamară afirmă că au o percepție negativă asupra propriului corp, fapt ce se reflectă într-o calitate scăzută a vieții sociale.

linie express

Pregătirea preoperatorie pentru reducție mamară

Medicul chirurg este cel care recomandă efectuarea unui set de analize care să asigure o bună desfășurare a operației de reducție mamară. Pacienta este îndrumată să realizeze o ecografie sau mamografie, pentru a detecta eventualele probleme de natură chistică, la nivelul sânilor. Acestea impun adaptarea unui plan terapeutic special.

Înainte de operația de reducție mamară, nu este indicată administrarea aspirinei și a medicamentelor care pot să crească timpul de sângerare (hormoni, anticoagulante, antitrombotice). Totodată, femeile care urmează să facă o astfel de operație trebuie să evite anticoncepționalele, deoarece acestea pot provoca apariția unor complicații în coagularea sângelui.

Procedura de reducție mamară

breast-reduction-photoDr. Cristian Nițescu utilizează mai multe tipuri de tehnici în realizarea operației de reducție mamară. Fiecare pacientă are nevoi diferite și tehnicile se adaptează acestora.

Prin reducție mamară se îndepărtează surplusului de țesut mamar, cu ajutorul unor incizii realizate la nivelul zonelor mai puțin sensibile ale sânului, fiind similare cu cele efectuate pentru operația de masteopexie.

Pentru operația de reducție mamară, pacienta este pusă sub  anestezie totală. Dacă operația se realizează la ambii sâni, durează în jur de trei, patru ore.

Posibile complicații ale reducției mamare

Complicațiile care pot apărea în urma operației de reducție mamare sunt aceleași ca la majoritatea operațiilor estetice. Printre acestea se numără dezvoltarea unor infecții, apariția unor hematoame, sângerări sau modificări de sensibilitate a mamelonului. Cicatricile rezultate sunt, însă, mai mari decât cele de la implantul mamar.

Recuperarea după reducția mamară

Recuperarea totală, adică perioada care trebuie să treacă după operație, până la reluarea tuturor activităților, indiferent de efortul fizic depus, poate dura până la trei luni. Munca la birou, cea care nu presupune efort fizic crescut, poate fi reluată după o săptămână sau două. Totuși, dr. Cristian Nițescu recomandă să discutăm cu medicul specialist, pentru a stabili perioada de recuperare întrucât aceasta diferă de la caz la caz, în funcție de anamneză (istoric medical).

Micşorarea sânilor este o procedură realizată frecvent, foarte multe femei alegând să-şi schimbe aspectul sânilor pentru a se simți bine în propriul corp. 

PREȚ: 2700 – 2900 Euro

*Prețurile operației variază în funcție de tehnica folosită

 

Suna-ne