Reconstrucția mamară – soluția pentru vindecarea fizică și psihică

reconstructia mamara solutie vindecare

Conform Agenției Internaţionale Pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, aproximativ  8000 de femei au „primit” diagnosticul de cancer mamar în 2012. O mare parte dintre acestea au aflat de boală într-o formă avansată, atunci când, din păcate, șansele de supraviețuire sunt extrem de mici.
Mastectomia vine ca o soluție salvatoare, în ciuda faptului că este o intervenție chirurgicală mutilantă. Pentru recăpătarea siguranței de sine și a unui aspect fizic plăcut, chirurgia estetică pune la dispoziția femeilor care trec printr-o astfel de situație, multiple posibilități chirurgicale de reconstrucție mamară.

Prin reconstrucția mamară, se recreează un aspect cât mai apropiat de sânii naturali și se urmărește atât recuperarea formei, cât și a dimensiunilor normale. Această procedură este adaptată particularităților anatomice individuale. Varianta propusă de chirurgul estetician fiind una personalizată în funcție de tipul de mastectomie realizată.Dr. Cristian Nițescu

Hotărârea de a apela la o astfel de intervenție este în strânsă legătură cu îmbunătățirea imaginii de sine și calitatea vieții personale. Pentru majoritatea femeilor, recompensa unei lupte câștigate în fața cancerului mamar este reconstrucția sânilor.
Pentru desfășurarea intervenției în condiții optime, chirurgul estetician recomandă realizarea unui set de analize. Se va evalua starea generală de sănătate, precum și eventualii factori de risc. De asemenea, se vor efectua măsurători pentru determinarea mărimii și formei sânului de reconstruit. În final se va stabili de comun acord cu pacientul, metoda cea mai potrivită de reconstrucție.

Pentru ca beneficiile intervenției să răspundă dorințelor și așteptărilor pacientei, acesta trebuie să urmeze câteva indicații preoperatorii. Fumatul este de evitat cu o lună înainte de operație, precum și expunerea la soare sau solar. Nu se bea și nu se mănâncă nimic în noaptea dinaintea intervenției. De asemenea, cu 2 săptămâni înainte trebuie întrerupt consumul de aspirină sau alte medicamente care pot influența coagularea sângelui.Dr. Cristian Nițescu

Procedura se realizează sub anestezie generală, iar durata depinde în funcție de metoda reconstructivă aleasă, între 3 și 6 ore. Reconstrucţia se poate realiza atât concomitent cu mastectomia, cât și la un interval de timp după aceasta.
În urma operației de reconstrucție mamară pot apărea diferite complicații precum necroza țesutului înlocuit sau modificări în ceea ce privește sensibilitatea la nivelul sânului. Totodată, cicatricele rezultate sunt destul de vizibile.
Perioada de recuperare recomandată este de 6-8 săptămâni. Rezultatul final poate ajuta pacienta să depășească impactul fizic și emoțional al mastectomiei. Majoritatea femeilor au constatat o reală îmbunătățire a calității vieții.

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre operația de reconstrucție mamară.Dr. Cristian Nițescu
Tot ce trebuie să știi despre operația de reconstrucție mamară

Vrei mai multe informații despre operația de reconstrucție mamară?