Profiloplastie – intervenția estetică pentru profilul tău

profiloplastie
Profiloplastie este un tip de intervenție estetică ce îmbină mai multe proceduri pentru a modifica aspectul profilului unei persoane.  Micile imperfecțiuni care împiedică o proporție ideală a feței, pot fi corectate printr-o intervenție în 3 pași.

Profiloplastie – ce este de fapt?

Operația de profiloplastie ajută la conturarea unei imagini mai armonioase a feței, în funcție de nevoile fiecărei persoane, indiferent de sex. Procedura se bazează pe o tehnică chirurgicală care concentrează patru zone cheie: frunte, nas, obraji și bărbie. Prin modificări operate în aceste zone, se modifică structura feței. Procedura de profiloplastie asigură o proporție corectă între frunte-ochi, nas-pomeți și buze-bărbie. O profiloplastie necesită atenție sporită din partea unui specialist experimentat în chirurgie estetică, deoarece acesta trebuie să aprecieze cât mai corect proporțiile feței și caracteristicile fiecărei zone în care va interveni chirurgical. Mulți pacienți se concentrează pe o singură zonă a feței, fără să aibă în vedere proporționalitatea feței în ansamblu. Pentru a evita rezultate nedorite, este necesară o comunicare deschisă între pacient și medic, pentru a înțelege cu exactitate atât așteptările primului, cât și măsura în care acestea pot fi realizate.

Cum se realizează această intervenție?

În timpul consultației inițiale, doctorul măsoară anumite aspecte ale feței pacientului, pentru a verifica componentele scheletale ale acesteia. Fiecare metodă de mărire sau reducere a unei zone este adaptată în funcție de fizionomia fiecărui pacient, pentru a asigura simetria profilului. Profiloplastia implică 4 tipuri de proceduri estetice realizate în același timp:
  • Rinoplastie, procedură prin care pot fi modificate mărimea și forma nasului.
  • Implant de bărbie, care dă volum părții inferioare a feței.
  • O bărbie prea mică poate face ca nasul să pară mai mare decât este în realitate, deci este important să se obțină o proporție corectă între diferitele zone ale feței.
  • Implant de pomeți, în cazul în care fața nu are suficient volum, ajutând la evidențierea conturului feței.
Profilul ajustat, în urma intervenției de profiloplastie, mimează corect structura scheletică. Profiloplastia poate include o singură procedură sau o combinație a mai multor tipuri de proceduri dintre cele expuse mai sus. Totodată, medicul estetician, în acord cu pacientul, poate interveni și asupra volumului buzelor, dacă este cazul. În urma procedurii, pot să apară vânătăi sau sângerări, iar inflamația zonelor va dispărea între 1 și 4 săptămâni. Pacienții vor fi sfătuiți să nu atingă zonele respective și să nu aplice anumite produse cosmetice, timp de câteva zile, deoarece riscul de infecție poate să crească. În cazuri rare, țesutul poate necroza, din cauza ocluziei vasculare. Este recomandat să discutați înainte de intervenție despre toate riscurile asociate procedurii cu medicul chirurg. Rezultatele profiloplastiei vor dura între 6 si 12 luni, în funcție de fiecare organism. Pentru rezultate optime, este necesară repetarea anumitor proceduri.

Cui îi este indicată o profiloplastie?

Persoanele care nu sunt mulțumite de volumul feței sau își doresc armonizarea unor zone pentru a crea simetrie, pot apela la o intervenție de profiloplastie. Important este să mergeți la un consult cu un medic specializat și să țineți cont de recomandările acestuia. Cui nu îi este indicată o intervenție de profiloplastie? Intervenția de profiloplastie nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Pacienții care au deficiențe imunitare sau sunt susceptibili pentru cicatrizarea cu cheloizi sunt sfătuiți către alte intervenții.Nu ezita să-ți armonizezi trăsăturile faciale. Acum, este mai simplu ca niciodată. Vino la un consult estetic cu Dr. Cristian Nițescu și află care este soluția pentru tine.

Sună-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *