Operația de abdominoplastie – abdomen plat fără efort

Cristian NițescuAbdominoplastie, Articole1 Comment

operatia de abdominoplastie

Dorinţa de a avea un abdomen plat este una care îi atrage deopotrivă pe femei şi pe bărbaţi. Ştiţi, muşchii aceia abdominali în formă de „pătrăţele” pe care îi obţinem cu mari eforturi, de cele mai multe ori cu preţul extenuării într-o sală de forţă…

Nu spun că nu aş susţine exersarea muşchilor prin practicarea unui sport, dar din nefericire organismul nu este întotdeauna de partea noastră. Astfel că, oricâte exerciţii am face şi orice diete am încerca (mă refer aici la doamne, în special) este posibil să nu obţinem rezultatele în care ne-am investit toate aşteptările.

De aceea, operația de abdominoplastie este o soluţie care vă poate veni în ajutor. Intervenţia presupune îndepărtarea excesului de piele şi grăsime din regiunea inferioară şi mijlocie a abdomenului. Recomand această operaţie în special femeilor care au avut sarcini multiple, în urma cărora muşchii abdominali s-au îndepărtat vizibil.

Operaţia de abdominoplastie presupune, însă, nişte precauţii. În primul rând, trebuie să aveți întotdeauna în vedere momentul în care vă decideţi să o efectuaţi. În cazul în care vă hotărâți să ţineți o dietă sau vă pregătiți pentru o nouă sarcină, vă recomand să amânați realizarea unei astfel de intervenţii. O să mă întrebaţi de ce? Pentru că există riscul ca muşchii abdominali să se depărteze din nou şi atunci de ce să nu vă pregătiţi cât mai bine pentru operaţie, aşteptând momentul oportun?

Ştiu că mulţi pacienţi sunt oarecum înspăimântaţi de acele cicatrici care rămân după efectuarea operației de abdominoplastie. Este adevărat că ele nu dispar complet, însă pot fi foarte uşor mascate de lenjeria intimă. Cicatricile nu sunt o problemă chiar atât de gravă. Mulţi le consideră inestetice, dar totuşi haideţi să ne gândim că orice modificare la care ne supunem corpul îşi lasă o amprentă asupra noastră. Cred că este doar o chestiune de acomodare şi de acceptare a riscurilor la care uneori ne supunem.

În orice caz, operația de abdominoplastie îţi poate îmbunătăţi vizibil aspectul exterior. Un sfat prietenesc pe care vi-l pot oferi este acela de a vă informa asupra tuturor aspectelor pozitive sau negative pe care o intervenţie chirurgicală de acest tip le poate avea.

În rest, vă puteţi expune cu mândrie abdomenul plat.

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre operația de abdominoplastie.Dr. Cristian Nițescu
Tot ce trebuie să știi despre operația de abdominoplastie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *