Liposucția – soluția pentru picioare mai suple

mai 27, 2019

liposuctie picioare suple

Grosimea coapselor nu este întotdeauna legată de numărul de kilograme, ci ţine, de cele mai multe ori, de constituţia fiecăruia, persoanele de sex feminin fiind mai predispuse la a dezvolta depozite adispoase pe şolduri şi coapse. Din nefericire, există multe femei care, deşi au o talie de viespe şi un corp bine-proporţionat, prezintă membre inferioare mai solide. În aceste cazuri, liposucţia sau lipoaspiraţia, cum i se mai spune, este una dintre cele mai potrivite metode pentru a avea picioare cât mai frumoase, care să atragă privirile celor din jur. Această intervenţie chirurgicală poate elimina depozitele de grăsime acumulate la nivelul feselor, coapselor, aşa-numitelor „aripioare” şi poate subţia şi gambele.

Intervenţiile de lipoaspiraţie, indiferent de zonele care se doresc a fi corectate (braţe, abdomen, talie, şolduri, coapse sau genunchi), folosesc același principiu de bază: realizarea unor mici incizii în zonele vizate, introducerea unei soluţii pentru solubilizarea depozitelor adipoase, urmată de aspiraţia ulterioară a grăsimii printr-o canulă. Spre deosebire de metoda clasică, lipoaspiraţia cu laser prezintă numeroase avantaje, cum ar fi îndepărtarea depozitelor de grăsime într-un mod mai puţin traumatic, un timp mai scurt de recuperare, tegumente mai elastice şi mai suple, precum şi reducerea echimozelor postoperatorii. În cadrul lipoaspiraţiei laser, după introducerea soluţiei menţionate mai sus, se utilizează o canulă specială cu fibră laser, ce lichefiază (topeşte) grăsimea, aceasta devenind asemănătoare cu o pastă. Foarte important de precizat este că ambele proceduri au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar în prezent se pot obţine rezultate excelente, timpul de recuperare fiind foarte scurt.

Referitor la riscurile lipoaspiraţiei la nivelul picioarelor, acestea sunt minime, asemănătoare cu riscurile presupuse de orice tip de intervenţie chirurgicală. Cu toate acestea, persoanele care doresc să efectueze acest tip de operaţie, trebuie să ţină cont de o serie de recomandări pre- şi postoperatorii, precum şi să respecte un regim de viaţă echilibrat ulterior. În primul rând, este esenţial ca oamenii să nu uite că lipoaspiraţia este o procedură de remodelare corporală, şi nu o metodă de slăbire.

Astfel, efectuată la persoane care nu sunt candidate optime, această intervenţie poate avea un rezultat defavorabil din punct de vedere estetic și chiar poate creşte riscul de complicaţii. În al doilea rând, prin lipoaspiraţie nu se poate interveni în anumite zone cu concentraţie anatomică mare de elemente importante (vase mari, nervi), ceea ce face ca procedura să aibă anumite limitări în ceea ce priveşte rezultatele dorite. Mai mult, liposucția nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet zaharat, boli infecțioase, boli cronice sau tulburări de coagulare.

Aşa cum am spus mai sus, lipoaspiraţia presupune o perioadă scurtă de recuperare. După aproximativ două-trei zile de la efectuarea intervenţiei, pacienta poate să înceapă să meargă, urmând ca suturile să fie îndepărtate în următoarele 4-5 zile. Pentru o recuperare cât mai rapidă este recomandată reluarea treptată a activităţilor zilnice, cu evitarea efortului fizic sau a statului în picioare timp îndelungat. De asemenea, este indicat ca în primele săptămâni persoanele care au fost supuse intervenţiei de lipoaspiraţie la nivelul picioarelor să poarte pantaloni elastici, conform indicațiilor medicului chirurg plastician.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *