Lipoaspirație laser și clasică: care este diferența?

Cristian NițescuArticole, LiposucțieLeave a Comment

diferenta liposuctie laser clasica

Lipoaspirație laser: aceasta se află printre cele mai căutate intervenții chirurgicale estetice. Procedura de lipoaspirație laser este minim-invazivă și folosește laserul pentru topirea grăsimii de sub piele.

Lipoaspirația presupune îndepărtarea excesului de grăsime din diferite părţi ale corpului. Există mai multe metode, printre care cea clasică și cea cu laser, aceasta din urmă fiind una dintre tehnicile relativ noi folosite în clinicile de chirurgie estetică.

Lipoaspirație laser: cum se realizează?

Procedura de lipoaspirație laser, spre deosebire de cea clasică, presupune o etapă premergătoare. Astfel, prin utilizarea unei canule speciale ce conține o fibră tip laser, se realizează încălzirea și lichefierea grăsimii. În acest fel, grăsimea este scoasă mai ușor. Aceasta devine lichidă și este îndepărtată, ulterior, cu un aspirator (identic celui utilizat în lipoaspirație clasică).

Ambele tipuri de lipoaspirație se realizează sub anestezie generală și presupun, ca etapă inițială a operației, infiltrarea zonelor vizate cu o soluție specială, ce are și rol de anestezic și rol anticoagulant.

Procedura de lipoaspirație laser poate să fie realizată pentru eliminarea excesului de grăsime din mai multe zone ale corpului, precum abdomen, fund, brațe, șolduri, coapse etc.

Înaintea operației de lipoaspirație laser, chirurgul estetician va realiza fotografii, pentru a putea compara, apoi, rezultatele. Specialistul va marca pe corp regiunile asupra cărora urmează să intervină. Procedura de lipoaspirație laser poate să dureze în jur de câteva ore, în funcție de dificultate și de cantitatea de grăsime care se va îndepărta.

Post-operator, pacientul este sfătuit să stea o perioadă acasă, în general, câteva zile, apoi își poate relua activitățile de rutină. Dacă pacientul simte dureri sau observă umflături, vânătăi, acestea sunt normale după operație și medicul îți va oferi tratamentul potrivit.

Alte recomandări

Un mare avantaj al utilizării laserului, la persoanele cu piele laxă, este acela că laserul are și rol în ameliorarea elasticității pielii, diminuând excesul.

Dezavantajul principal al utilizării laserului este timpul operator prelungit, datorită etapei suplimentare existente, menționate, ce duce la o anestezie prelungită, mai ales la pacienții cu zone întinse de lipoaspirat.

Astfel, procedura de lipoaspirație laser nu se indică în general la pacienți cu zone foarte mari de operat, precum și la cei cu probleme de vascularizație tegumentară (afectări ale microcirculației, boli vasculare, vasculopatii, etc).

În speranța că acest material despre lipoaspirație v-a fost util, nu ezitați să îmi adresați întrebări legate de problemele de chirurgie estetică pe adresa office@operatie-estetica.ro

Suna-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *