Operație de rinoplastie în bucurești, preț și beneficii

Tot ce trebuie să știi despre lifting facial

Intervenția estetică de lifting facial este o operație prin care se înlătură surplusul de piele de la nivel facial, fiind vizate zona medie și cea inferioară a feței și/sau gâtului, atenuându-se astfel și ridurile din această arie.

În unele cazuri, este însă necesară şi întinderea şi retensionarea muşchilor faciali care ajută la susţinerea pielii. Prin ștergerea sau diminuarea ridurilor mai profunde periorale și crearea unei linii bine definite la nivelul mandibulei, această procedură produce un efect de întinerire extrem de evident.

Lifting facial – pregătirea pentru operaţie

Înainte de operaţia de lifting facial va fi evaluată starea generală de sănătate a pacientului, pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Având în vedere că, în general, această intervenție este adresată pacienților cu vârste peste 50 ani, pe lângă analizele uzuale de sânge se va face și un examen EKG și se va monitoriza tensiunea arterială.

Este recomandat ca pacientul să renunțe la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea. De asemenea, trebuie evitată ingerarea de medicamente ce cresc riscul de sângerare. La consultul preoperator, pacientul trebuie să informeze medicul chirurg asupra tratamentelor pe care le urmează.

Lifting facial – procedură

Tehnica efectuării operaţiei variază în funcţie de medic, fiecare adoptând un anumit stil şi o anumită metodă. În plus, se aplică „personalizarea”, adică fiecărui pacient i se realizează ce este necesar în cazul său.
Procedura constă în efectuarea unei incizii în fața urechii, prelungită superior înspre tâmplă, în pielea scalpului, și posterior, în spatele urechii. Se evidențiază musculatura zonei și se tensionează, dacă este cazul. La final, se întinde pielea, excizându-se excesul.
Operaţia durează, în general, câteva ore, în funcție de complexitate și de variațiile anatomice ale fiecărui pacient. Ea se realizează sub anestezie generală. De cele mai multe ori, externarea se face a doua zi după operație.

Lifting facial – efecte adverse

Cu toate că posibilitatea apariţiei complicaţiilor este redusă, există uneori probabilitatea să apară echimoze, hematoame, prezenţa unei senzaţii de tensiune şi uscăciune a pielii, edemul feței, alergii. Toate aceste complicaţii ţin însă de constituția fiecărei persoane în parte.
linie express

Lifting facial – recuperare

Perioada de recuperare dupa lifting facial presupune odihnă şi renunţarea la activităţile solicitante. Firele se îndepărtează la 7-10 zile de la intervenție, cicatricile devenind în scurt timp imperceptibile.

Majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi şi disponibili pentru reluarea activităţilor cotidiene după aproximativ două săptămâni. Indicaţiile medicului sunt acelea de a evita efortul fizic excesiv, temperaturile extreme și expunerea la razele soarelui în primele 2-6 luni după operație.

PREȚ: 3300 Euro