lifting coapse

Lifting de coapse. Ce este acestă procedură medicală?

Liftingul de coapse este o intervenție chirurgicală realizată în scop estetic, care duce la îndepărtarea pielii în exces. Această intervenție chirurgicală ajută în trasarea unui contur frumos, dar și sănătos, al corpului, și în obținerea unui aspect suplu și ferm. Surplusul de piele este îndepărtat chirugical, iar pielea care rămâne este modelată de medic, în așa fel încât să fie perfect întinsă. Astfel „sculptat”, trupul capătă forme armonioase și atrăgătoare.

Când ai nevoie de lifting de coapse?

Ca să-ți poți face o imagine despre motivele care te-ar putea determina să optezi pentru o operație de lifting de coapse, iată nouă lucruri pe care le poți lua în calcul.
 • Poți solicita chirurgului tău estetician un lifting de coapse atunci când înaintezi în vârstă și când, inevitabil, pielea ta începe să se modifice, devenind mai puțin elastică și suplă.
 • Leziunile solare pot duce la o deteriorare a pielii. Soluția poate fi o operație de lifting de coapse.
 • Un lifting de coapse poate fi foarte util după una sau mai multe sarcini, sau în orice alte situații în care treci brusc de la o greutate la alta.
 • Pielea poate deveni inestetică în zona coapselor, și asta nu doar dacă ești supraponderal/ă. Mai există și situații în care, de la o greutate mai mare, ajungi la una normală, însă surplusul de piele din zona coapselor rămâne în exces. Operația de lifting de coapse este o soluție.
 • În lipsa unor exerciții fizice regulate, poți observa că pielea începe „să se lase”, „să atârne”. Și în acest caz se poate recomanda un lifting de coapse.
 • Un lifting de coapse este o alegere inteligentă și în situația în care nu doar aspectul fizic te deranjează, ci simți și un disconfort în zona coapselor, din pricina surplusului de piele sau de grăsime.
 • În cazul în care ai făcut o liposucție, grăsimea a fost îndepărtată, însă surplusul de piele, nu, apelează la lifting de coapse. În această situație, liftingul de coapse te ajută să-ți modelezi corpul.

Când nu se recomandă liftingul de coapse

Operația de lifting de coapse, ca orice intervenție chirurgicală, se face abia după ce te consultă un medic specialist. Există și situații în care unii pacienți ar putea fi sfătuiți să nu apeleze la lifting de coapse:
 • Dacă suferi de o afecțiune medicală cronică severă, precum bolile cardiace;
 • Atunci când ți-ai propus ca, în perioada următoare, să îți modifici drastic alimentația, pentru a pierde o greutate importantă;
 • În caz de obezitate, operația de lifting de coapse se poate face doar în anumite condiții indicate de medic;
 • În cazul în care ești fumător/fumătoare, este posibil să primești indicații specifice;
 • Ai probleme de sănătate psihică.

În ce constă operația?

Operația de lifting de coapse se realizează într-o clinică medicală acreditată și este făcută doar de chirurgi esteticieni avizați. Liftingul de coapse se face, de regulă, cu internare de o zi. Intervenția chirurgicală are loc sub anestezie generală. Durata operației de lifting de coapse variază de la un pacient la altul, însă, în medie, este de două ore.

Recuperarea după lifting de coapse

După intervenția chirugicală de lifting de coapse, pacienții sunt monitorizați constant. După interveția de lifting de coapse, puteți observa că, zona în care s-a făcut operația poate fi vânătă. Tototdată, acea parte a corpului se poate înroși sau se poate umfla. Nu trebuie să te sperii. Sunt reacții firești ale organismului ș trec în scurt timp. De regulă, cei mai mulți pacienți își pot relua cea mai mare parte a activităților zilnice obișnuite, inclusiv cele la serviciu, la o săptămână de la liftingul de coapse. Activitățile fizice vor fi, însă, mai reduse o perioadă. Oricum, medicul tău îți va da cele mai bune indicații despre cum vei face recuperarea. Ce trebuie să știi este că, după operația de lifting de coapse, ar trebui să ai un stil de viață echilibrat. O alimentație sănătoasă și un program de exerciții fizice, precum și păstrarea unei greutăți normale te vor ajuta. În acest fel, vei păstra pe termen lung efectele intervenției de lifting de coapse.

Suna-ne