implanturi gamba

Tot ce trebuie să știi despre implanturi gambă

Intervenţia chirurgicală de implanturi gambă are ca scop augmentarea gambei și, concomitent, crearea unei linii armonioase.
Apelând la implanturile de gambă, se pot corecta şi deformările gambelor rezultate în urma unor leziuni sau traumatisme sau asociate unor patologii (boli neurologice, poliomielită, malformații congenitale, atrofii musculare), scopul utilizării acestora fiind deci şi reparator.
Implanturile de gambă rezolvă, în cazul femeilor, problema simetriei gambelor, a disproporţionalităţii faţă de coapse, obţinându-se un contur armonios al membrelor inferioare. Pentru bărbaţi, implanturile de gambă oferă posibilitatea creării impresiei unor gambe musculoase, adică dobândirea unui aspect similar cu cel obţinut în urma multor ore de antrenament intensiv la sală.

Implanturi gambă – ce sunt

Implanturile sunt fabricate din silicon (ca şi cele mamare) şi au o consistenţă fermă, producând vizual și la palpare, aspectul şi senzaţia unui muşchi de gambă foarte bine antrenat. Implanturile sunt disponibile în diferite mărimi, pentru a se potrivi oricărei variante anatomice a gambei. Forma, grosimea şi dimensiunile implantului utilizat sunt câteva dintre datele pe care pacientul le va stabili împreună cu medicul chirurg în urma măsurătorilor efectuate la consultația preoperatorie.

Implanturi gambă – procedură

Intervenţia chirurgicală pentru augmentarea şi conturarea gambelor durează aproximativ două ore (45 minute – 1 oră pentru fiecare gambă) şi se desfăşoară sub anestezie generală. De la caz la caz, se pot introduce, pentru obţinerea unui relief cât mai apropiat de cel anatomic, în fiecare gambă, fie câte unul, fie câte două implanturi de silicon, sub fascia capetelor laterale și/sau mediale ale muşchilor gastrocnemieni.

Inciziile se realizează în spatele genunchiului, cicatricile fiind aproape imperceptibile după vindecare. Asemenea tip de intervenţie necesită spitalizarea.

Implanturi gambă – perioada postoperatorie şi recuperare

Durerile după operaţie sunt tolerabile. Acestea pot provoca disconfort la mers în primele zile după intervenţia chirurgicală, asemănător febrei musculare după o activitate intensă. De aceea se recomandă repausul și evitarea ortostatismului (statul în picioare) prelungit. Durerile pot fi atenuate prin administrarea unor medicamente. În primele zile, zonele operate pot fi edematiate (umflate) și învinețite. Firele se scot după 14 zile. Activitatea obişnuită se va relua cel mai devreme după aproximativ 2 săptămâni, dar fără efort fizic important. Convalescența se încheie după o perioadă de 4-6 săptămâni de la operaţia de implanturi de gambe, durata de recuperare fiind influenţată şi de dimensiunile iniţiale ale gambei, stilul vieţii cotidiene şi respectarea sfaturilor medicului. Dacă intervine orice tip de problemă pe parcursul acestei perioade (disconfort fizic pronunţat, dificultăţi de vindecare a cicatricilor), pacienții trebuie să se adreseze imediat medicului chirurg plastician. Rezultatul obţinut prin implantul de gambe este unul permanent.

linie express

Implanturi gambă – riscuri induse de operaţia de implant de gambă

La fel ca în orice intervenţie chirurgicală, și aici apar riscuri de sângerare, infecție şi riscuri anestezice. Alte posibile complicaţii sunt: hematoamele (acumulare de sânge în ţesuturi, provocate de o hemoragie), inflamaţii, deteriorări ale muşchilor sau nervilor, asimetria între cele două gambe. Situațiile precum deplasarea implanturilor de la locul lor sau modificarea reliefului gambei sunt foarte rar întâlnite.

Odată cu avansarea în vârstă, pot apărea probleme circulatorii şi poate fi necesară scoaterea implanturilor. Operaţia de implanturi de gambă poate oferi o imagine exterioară îmbunătăţită, un trup armonios şi echilibrat, precum şi satisfacţie personală şi încredere în sine.

Această intervenție nu este una simplă, ci evidențiază experiența chirurgului plastician și reflectă nu numai îndemânarea acestuia, ci și cunoștințele sale de anatomie, motiv pentru care trebuie ca pacientul să aleagă corect medicul.

PREȚ: 3300 - 3600 Euro