implanturi fesiere

Tot ce trebuie să știi despre implanturi fesiere

Operația de implanturi fesiere este o intervenţie chirurgicală cu rolul de a îmbunătăţi conturul feselor şi de a crea forme pline, aşa numitul „posterior bombat”.

Realizate din silicon solid sau semi-solid, implanturile fesiere dau, la atingere, o senzație similară cu atingerea unor muşchi bine tonifiaţi. Implanturile fesiere se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor preocupaţi să aibă forme mai rotunjite şi un fizic armonios, bine proporţionat.

Implanturi fesiere – procedură

Intervenţia chirurgicală durează aproximativ două ore şi se desfăşoară sub anestezie generală. Chirurgul plastician realizează o incizie fie în zona de întâlnire a feselor cu partea posterioară a coapselor (pliul subfesier), fie în zona coccigiană (partea superioară a şanţului interfesier).

Cel mai frecvent, incizia se efectuează interfesier, pentru ascunderea cicatricilor. Medicul chirurg va crea un „buzunar” suficient de mare pentru a insera implanturile fesiere. Acestea pot fi puse sub muşchiul fesier mare sau deasupra acestuia, în general însă va alege varianta submusculară.

Implanturi fesiere – perioada postoperatorie şi recuperare

În funcţie de complexitatea intervenţiei, pot exista cazuri în care pacientul să necesite spitalizare şi cazuri în care aceasta să nu reprezinte o necesitate, externarea fiind cel mai devreme a doua zi după operație. Pe parcursul primelor zile pot apărea efecte secundare precum: dureri, amorţeală, edem, vânătăi. Acestea sunt temporare şi se diminuează ca intensitate în timp, până la recuperarea completă.

În primele zile se recomandă repausul la pat și dormitul pe burtă, evitatul statului în șezut. După aproximativ 5-7 zile pot fi reluate activităţile cotidiene. Este recomandată însă evitarea activităților fizice solicitante în primele 2 luni după operaţia de implanturi fesiere.
linie express

Implanturi fesiere – riscuri

Ca în cazul oricărei intervenţii chirurgicale, pot apărea anumite complicaţii precum: infecţii, sângerări, afectarea nervilor şi/ sau a muşchilor, asimetrie. Pentru minimalizarea acestor riscuri, trebuie respectate cu stricteţe recomandările medicului chirurg plastician.
Implanturile fesiere pot reprezenta soluţia optimă dacă pacientul își doreşte forme mai pline, atractive, armonioase, dar acesta trebuie să fie compliant în respectarea indicațiilor medicului, realist şi conştient de toate aspectele pe care le implică supunerea la o astfel de intervenţie chirurgicală și trebuie să aleagă întotdeauna un medic estetician cu experiență.

PREȚ: 3700 - 3900 Euro