Implantul de păr este cel mai eficient tratament al alopeciei

Cristian NițescuArticole, Implant de părLeave a Comment

implantul de par

Din ce în ce mai multe persoane suferă din cauza pierderii masive a părului. În general, bărbaţii nu-şi fac foarte multe griji dacă încep să crească în greutate sau când observă apariţia primelor riduri, însă cu toţii văd căderea părului ca unul dintre cele mai îngrijorătoare semne ale înaintării în vârstă. Pierderea părului reprezintă un factor de stres major pentru majoritatea bărbaţilor, indiferent de vârstă. Calviţia este o experienţă devastatoare atât pentru bărbaţii de 30 de ani, cât şi pentru cei trecuţi de 50 de ani.

Deşi pierderea excesivă a părului se întâlneşte mai frecvent la bărbaţi, ea afectează şi femeile. Cum părul lung şi bogat este unul dintre simbolurile feminităţii, pierderea podoabei capilare este o experienţă înfricoşătoare şi umilitoare în cazul reprezentantelor sexului frumos.

În prezent, există o gamă variată de remedii împotriva căderii părului, de la produse de îngrijire a părului pe bază de plante, tonice pentru stoparea căderii părului, substanţe care stimulează creşterea şi regenerarea firelor de păr, până la tratamente chirurgicale. Oricum, în cazul alopeciei, în general, implantul de păr este cea mai eficientă metodă de tratament, celelalte metode enumerate mai sus fiind mai degrabă adjuvante sau adecvate pentru cazurile mai puţin severe.

Implantul de păr este o intervenţie chirurgicală care se realizează folosind grefe de piele din zona scalpului, care conţin păr, nefiind afectate de calviţie sau lambouri de la nivelul scalpului, după ce acestea au fost recoltate cu foarte mare grijă. Procedura de recoltare este una extrem de importantă şi trebuie realizată cu multă îndemânare şi atenţie, pentru a nu distruge firele de păr sau foliculii piloşi. Trebuie menţionat că o parte din foliculii de păr replantaţi nu vor supravieţui, datorită lipsei integrării lor, astfel că, pentru un rezultat satisfăcător, implantul de păr se va realiza în mai multe şedinţe. Operaţia este una de durată, necesitând multă meticulozitate, atât în recoltarea, cât şi în pregătirea şi implantarea foliculilor piloşi.

După realizarea implantului, pacientul va observa iniţial o falsă creştere a părului transplantat, urmată de o cădere parţială a părului. Acesta este răspunsul organismului la implant şi este perfect normal. Creşterea permanentă a părului, adică rezultatul final al tratamentului chirurgical, va fi observată după o perioadă de două – trei luni de la realizarea intervenţiei. În tot acest timp, este extrem de important ca pacientul să evite traumatismele locale, ce ar putea duce la evenimente neplăcute – de la infecţii până la moartea foliculilor.

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre implantul de păr.Dr. Cristian Nițescu
Tot ce trebuie să știi despre implantul de păr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *