Diferența dintre lipoaspirația laser și cea clasică

martie 27, 2019

Una dintre operațiile foarte solicitate, mai ales de către doamne și domnișoare este cea de lipoaspirație.

Lipoaspirația presupune îndepărtarea excesului de grăsime din diferite părţi ale corpului. Există mai multe metode, printre care cea clasică și cea cu laser, aceasta din urmă fiind una dintre tehnicile relativ noi folosite în clinicile de chirurgie estetică.

Diferența dintre lipoaspirația laser și cea clasică

Lipoaspirația laser, spre deosebire de cea clasică, presupune o etapă premergătoare, în care, prin utilizarea unei canule speciale ce conține o fibră tip laser se realizează încălzirea și lichefierea grăsimii, adică cu alte cuvinte, în termeni uzuali, grăsimea devine lichidă, fiind ulterior îndepărtată cu un aspirator (identic ca cel utilizat la lipoabsorbția clasică).

Ambele tipuri de liposucție se realizează sub anestezie generală și presupun ca etapă inițială a operației infiltrarea zonelor vizate cu o soluție specială, ce are și rol de anestezic local și rol anticoagulant și anestezic local.

Dr. Cristian Nițescu

 

Suplimentar, laserul realizează prin căldura produsă și hemostază, prin coagularea la nivelul vaselor mici, diminuând astfel riscul de echimoze (vânătăi) postoperatorii, acesta fiind un avantaj al acestei metode.

Alt avantaj al utilizării laserului, la persoanele cu piele laxă, este faptul că acesta are și rol în ameliorarea elasticității pielii, diminuând excesul.

Dezavantajul principal al utilizarii laserului este timpul operator prelungit, datorită etapei suplimentare existente, menționate, ce duce la o anestezie prelungită, mai ales la pacienții cu zone întinse de lipoaspirat.

Astfel, liposucția laser nu se indică în general la pacienți cu zone foarte mari de operat, precum și la cei cu probleme de vascularizație tegumentară (afectări ale microcirculației, boli vasculare, vasculopatii, etc).

În speranța că acest material despre lipoaspirație v-a fost util, nu ezitați să îmi adresați întrebări legate de problemele de chirurgie estetică pe adresa office@operatie-estetica.ro

Summary
Diferența dintre lipoaspirația laser și cea clasică
Article Name
Diferența dintre lipoaspirația laser și cea clasică
Description
Una dintre operațiile foarte solicitate, mai ales de către doamne și domnișoare este cea de lipoaspirație. Lipoaspirația presupune îndepărtarea excesului de grăsime din diferite părţi ale corpului. Există mai multe metode, printre care cea clasică și cea cu laser, aceasta din urmă fiind una dintre tehnicile relativ noi folosite în clinicile de chirurgie estetică.
Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *