Despre conceptul de „mommy makeover”

Cristian NițescuAbdominoplastie, ArticoleLeave a Comment

mommy makeover

Conceptul de „mommy makeover” a început să fie din ce în ce mai prezent în România. Foarte multe femei observă schimbări în corpul lor după naştere şi îşi doresc să ajungă din nou la formele pe care le-au avut înainte de sarcină.

Există mai multe zone ale corpului care pot fi abordate – cel mai frecvent sânii şi abdomenul. Proaspetele mămici apelează la ridicarea sânilor cu sau fără implanturi mamare, abdominoplastie, lifting de braţe sau lipectomie. Acestea își doresc corectarea problemelor estetice apărute din cauza faptului că în timpul sarcinii femeile iau în greutate, iar corpul acestora se modifică. Intervenţiile de mai sus pot fi făcute singular sau în grup, în funcţie de nevoile fiecărei paciente.

 Cum afectează aceste proceduri viaţa de mama a unei femei? (poate alăpta după o operaţie de ridicare a sânilor, de exemplu? Poate ridica în braţe un copil de 5-10 kg după o abdominoplastie? etc.)

E bine știut faptul că după fiecare intervenție chirurgicală urmează o perioadă de recuperare în care pacientul are sau nu are voie să facă anumite lucruri. Acestea diferă în funcţie de fiecare intervenţie în parte.

În cazul nostru, operaţia de ridicare a sânilor nu afectează deloc alăptarea. Chiar dacă pacienta optează pentru ridicarea sânilor cu sau fără implanturi mamare, canalele galactofore rămân neatinse în timpul operaţiei. Operaţia este inofensivă, creşte încrederea şi respectul de sine, atractivitatea şi libidoul şi cu siguranţă proaspăta mămica îşi poate alăpta în continuare copilul.

Perioada de recuperare pentru abdominoplastie este de 3 săptămâni – o lună de zile. În acest timp este recomandat ca mămica sa nu facă eforturi prea mari. După cum spuneam şi mai sus, abdominoplastia trebuie făcută după un an de la naştere, moment în care copilul deja a luat în greutate. Deci, chiar şi simpla ridicare a copilului poate da naştere unor complicaţii secundare postoperatorii.

 

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre operațiile estetice.Dr. Cristian Nițescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *