Chirurgia alopeciei – soluția în tratarea căderii părului

Cristian NițescuArticole, Implant de părLeave a Comment

chirurgia alopeciei

Căderea părului sau alopecia, în termeni de specialitate, îi afectează în primul rând pe bărbaţi. Asta nu înseamnă că femeile nu se confruntă cu problema căderii părului, însă incidenţa ei este foarte mare în rândul sexului masculin.

Spre deosebire de o operaţie de mărire a buzelor, de exemplu, care se realizează din motive pur estetice, implantul de păr poate fi, pentru bărbat, o necesitate.

Cum se realizează chirurgia alopeciei?

Chirurgia alopeciei se realizează prin utilizarea unor grefe de piele păroasă de la nivelul scalpului. Grefele au un diametru de 4-5 mm, fiind recoltate cu foarte mare grijă de la nivelul zonei occipitale. Procedura de recoltare este foarte fină pentru a nu distruge foliculii piloşi (firele de păr). Într-o megaşedinţă se pot implanta maxim 3000 de foliculi piloşi, pentru o acoperire completă şi o îndesire corespunzătoare a firelor de păr fiind necesare mai multe şedinţe. În primele patru săptămâni de la intervenție se va produce o falsă creştere a părului transplantat, urmată mai apoi de cădere. Creşterea permanentă a părului va putea fi observată după două, trei luni.

La finalul procedurii, zona va fi pansată, urmând să rămână aşa, o perioadă de şapte până la zece zile. Capul va putea fi spălat după cinci zile.

Chirurgia alopeciei implică şi ea nişte riscuri. Cele mai frecvente sunt alergiile, infecţiile sau necroza grefei în urma unor traumatisme locale. Sigur că ele pot fi evitate atâta vreme cât urmezi indicaţiile medicului.

Te preocupă perioada recuperării? Nu avea nicio grijă.  În cazul alopeciei, ea este de obicei rapidă, pansamentul aplicat la finalul operaţiei putând fi înlăturat după o săptămână. Eventualele senzaţii de durere pot fi combătute cu ajutorul unor medicamente indicate de medicul chirurg. Foarte importantă în procesul de vindecare este evitarea traumatismelor locale.

Distribuie mai departe

Te invit să descoperi mai multe informații despre implantul de păr.Dr. Cristian Nițescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *