Tot ce trebuie să știi despre blefaroplastie

blefaroplastieBlefaroplastia este intervenția chirurgicală de „întinerire” a zonei din jurul ochilor.

1. Cui se adresează?

Această operație se adresează tuturor persoanelor care, odată cu înaintarea în vârstă, au un exces de țesut la nivelul pleoapelor (superioare și/sau inferioare), ce creează aspectul de ochi permanent „obosiți”. În anumite cazuri, afecțiunea poate chiar limita câmpul vizual.

linie express

2. Indicații preoperatorii

La fel ca la orice intervenție chirurgicală, se recomandă încetarea fumatului și evitarea administrării de medicamente ce cresc riscul de sângerare (inclusiv antiinflamatoarele).

3. Procedură

Intervenția constă în infiltrarea pleoapelor cu o soluție cu rol anestezic și hemostatic, trasarea unor incizii la nivelul pleoapelor, excizia pielii în exces, asociată, în anumite cazuri, cu îndepărtarea unei părți din grăsimea din jurul globului ocular.

Aceasta poate fi efectuată atât sub anestezie locală, cât și generală, durata variind în funcție de manevrele efectuate și de numărul de pleoape operate – pentru o pleoapă, durata este de aproximativ 15-25 de minute. De multe ori, intervenția de blefaroplastie poate fi asociată și cu ridicarea sprâncenelor, ce îi potențează efectul.

4. Indicații postoperatorii și recuperare

Postoperator, se recomandă repausul la pat și aplicarea de comprese reci pe ochi (eventual gheață). Nu este neapărat necesară spitalizarea, mai ales dacă operația s-a realizat sub anestezie locală. În primele zile sunt interzise fumatul și efortul fizic.

Firele se îndepărtează la 5-7 zile postoperator, iar recupererea totală este foarte rapidă, în general, această zonă vindecându-se complet în aproximativ 2-3 săptămâni de la intervenție. Blefaroplastia reușește să redea pacientului luminozitatea și vioiciunea privirii, îndepărtând totodată și o mare parte din micile riduri din zona perioculară.

PREȚ: 800 - 900 Euro

*Pleoape superioare - 800 Euro
Pleoape inferioare - 900 Euro